Over ons


Mijn naam is Roelanda Dijkstra. Ik ben altijd liefhebber van mooi serviesgoed geweest. Nadat wij als huwelijksgeschenk ons eerste Wedgwood koffie- en gebakservies kregen, begon het echte verzamelen. Door alle aankopen raakten de kasten  echter  steeds voller en ontstond  er gebrek aan ruimte. Dus werd er ook weer servies verkocht. Maar ja, ik bleef mooi serviesgoed tegenkomen. Dat nam ik natuurlijk weer mee naar huis. Hierdoor moest er weer iets anders verkocht worden. Dat liep op een gegeven moment uit de hand en hieruit is De Oude Tijd Servies ontstaan.


In 2008 ben ik begonnen met een klein winkeltje in de schuur. Een voormalige paardenstal werd afgetimmerd en ingericht met stellingen om het servies te kunnen uitstallen. Deze ruimte werd echter al snel te klein en binnen twee jaar werd een tweede paardenstal opgeofferd en de winkel vergroot.

In 2011 kwam er een website. Deze, in principe simpele website heeft jarenlang voldaan, echter, inmiddels is De Oude Tijd Servies een begrip en trekt klanten uit het hele land, maar ook in het buitenland weet men De Oude Tijd Servies te vinden. Recent is in 2020 de oude website vervangen door een echte webshop.


Reisde ik in de beginjaren Nederland rond voor inkoop, tegenwoordig wordt het servies veelal telefonisch of via de email aangeboden en wanneer we tot overeenstemming komen, hier vrijwel altijd gebracht.

Wel staan nog steeds een paar keer per jaar reisjes naar Engeland op het programma. Hier wordt vooral veel Royal Albert, maar ook Wedgwood porselein en natuurlijk heel veel Engelse accessoires als kristal, zilverwerk en ander prachtig Engels serviesgoed ingekocht.


.